Φυσικοπαθητική

Τι είναι;

  Η φυσικοπαθητική ή ορθομοριακή Ιατρική είναι εκείνη η επιστήμη που ασχολείται με την αναπλήρωση των ζωτικών διατροφολογικών ελλείψεων στον οργανισμό που ασθενεί χρησιμοποιώντας μεμονωμένα ή συνδυασμούς διατροφολογικών ουσιών (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα κλπ), σε συγκεντρωμένη μορφή και σε υψηλή δοσολογία για ικανό χρονικό διάστημα - ώσπου να επανέλθει η επιθυμητή ισορροπία και να εξαλειφθεί η πάθηση. Από εκείνο το σημείο και μετά, αλλαγές (προς το φυσικότερο) στον τρόπο ζωής και διατροφής, αποφυγή περιβαλλοντικών προκλήσεων (όπως η έκθεση σε μολυσμένη ατμόσφαιρα και τοξίνες), και κάποια ελάχιστα προληπτικά μέτρα (όπως μιας καλής ποιότητας πολυβιταμίνη καθημερινά), είναι συνήθως αρκετά για την αποφυγή μελλοντικών περιπλοκών και την διατήρηση της υγείας.

Θεραπευτικά Μέσα

Η φυσικοπαθητική χρησιμοποιεί ως θεραπευτικά μέσα :

  Συνδυαστικά ώστε να αφυπνιστούν οι ίδιες οι δυνάμεις του οργανισμού προκειμένου να καταπολεμηθεί η ασθένεια και να αποκατασταθεί η υγεία.

  Ως επιστήμη ολιστικής θεραπείας και πρόληψης η ορθομοριακή ιατρική παρέχει στο άτομο ένα πλήρες πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει και όχι μόνο διατροφικές συμβουλές. Έτσι, ο ασθενής θα πρέπει πολλές φορές εκτός από τη διατροφή του να αλλάξει επίσης ορισμένες πτυχές του τρόπου ζωής και του περιβάλλοντός του (στο βαθμό που μπορεί) για καλύτερα και μονιμότερα αποτελέσματα.

Οι Τροφές

  Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδόν πάντα σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες και έχοντας λάβει υπόψη την ιδιοσυγκρασία και τη βιοχημική ιδιαιτερότητα κάθε ατόμου και συχνά περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

Video

.be">
.be

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.